PROJEKT: TENIS ZA STARIJE OSOBE - TENNIS FOR SENIORS

 
 

Pravilnom prehranom do zdravlja u starijoj aktivnoj životnoj dobi
Dokument možete preuzeti ovdje.
29. 1. 2022.
 
Sretan Božić i nova godina!
Sretan Božić i nova godina! 

Svim sudionicima programa TFS – „Prolazi sve, ali tenis ne“ i svim članovima TK Chromos i njihovim obiteljima želimo sretan Božić i novu godinu!

21. 12. 2021.
 
Na TK Chromos obilježen Europski tjedan sporta
Na TK Chromos obilježen Europski tjedan sportaU okviru Europskog tjedna sporta, danas 29.9. na TK Chromos održan je završni turnir seniora – učesnika u Erasmus + Sport programu Tennis for Seniors pod geslom „Prolazi sve, ali tenis ne!“ Nakon turnira podijeljene su diplome najuspješnjima i organiziran roštilj za sve učesnike!
FOTOALBUM
29. 9. 2021.
 
Počeo drugi dio projekta Tenis za starije
Počeo drugi dio projekta Tenis za starijeNakon uspješno provedenog prvog dijela aktivnosti projekta Tennis for Seniors sufinanciranog od strane EU kroz Erasmus+ Sport program (u razdoblju od 11. srpnja do 11. listopada 2020.), 13. lipnja ove godine počeo je i njegov drugi dio – nastavak na prethodno provedene aktivnosti.

Za razliku od prvog dijela, kada su učesnici bili ujedno i „početnici“ u rekreativnom tenisu, u drugom dijelu učesnici nastavljaju usavršavati svoje vještine na nešto zahtjevnijem („naprednom“) nivou. Raspored aktivnosti koje se provode mogu se vidjeti ovdje.

Uprkos mnogim preprekama i odgađanjima, što zbog epidemioloških mjera, što zbog potresa u Zagrebu i Petrinji, projekt se ipak nastavio s uspjehom i dobrim odazivom učesnika.

Više o impresijama učesnika, kao i osvrte trenera moći ćete pronaći na našoj web stranici na jesen nakon završetka aktualnog, drugog dijela aktivnosti.

Kraj prvog dijela projektnih aktivnosti simbolično je proslavljen na danima Erasmusa, odnosno 17. listopada uz dodjelu diploma i druženje. Slično će biti obilježen i završetak drugog dijela projekta nadajući se da ponovno neće doći do zatvaranja uslijed pandemije.

Kako osim TK Chromos u projektu sudjeluju partneri iz četiri zemlje (Dejan Malić Tennis Academy iz Njemačke, KLC Tennisschule Skugor iz Austrije, TK Domžale iz Slovenije te Udruga građana Tenis klub Međugorje iz BiH) zbog različitih epidemioloških mjera nije bilo moguće provoditi planirane aktivnosti kontinuirano niti u punom obimu kako su one inicijalno zamišljene, no ipak je dobar dio njih proveden. Na žalost ne simultano jer su mjere varirale u obimu i trajanju tako da je svaki od klubova „lovio“ period i uvjete u kojima je aktivnosti bilo moguće provesti, npr. primarno na otvorenim terenima. Također, pojedinim učesnicima i trenerima povremeno su izricane mjere samoizloacije što je dodatno zakompliciralo provedbu projektnih aktivnosti.

Ipak, drago nam je što je i drugi dio aktivnosti izazvao zanimanje učesnika i što se za sada aktivnosti uspješno provode. Nadamo se da će se tako i nastaviti i da ćemo najesen moći organizirati dodjelu diploma svim učesnicima na zajedničkom druženju svih partnera!

Da se podsjetimo, ovo su glavni ciljevi projektnih aktivnosti:

  • Upoznavanje sa osnovama svih udaraca, popravljanje tehnike, primjena taktičkih principa u situacijama u igri.
  • Upoznavanje sa pravilima, načinu bodovanja i pozicioniranju u pojedinačnoj i igri parova.
  • Upoznavanje prehrambenih navika polaznika i utjecaj na njihovu zdraviju prehranu, kao i savjeti oko dodatne vitaminizacije i mineralizacije.
  • Razvoj i integracija prijateljstva i kolegijalnosti u klubu kroz dodatne aktivnosti koje nemaju veze sa tenisom - kartanje, šah, roštiljanje.
  • Cardio tenis- teniski drilovi prilagođeni fizičkom stanju polaznika-samo za naprednije polaznike.

Tenis je siguran bezkontaktni sport koji se može primjenjivati i dozirati prema dobi i fizičkim sposobnostima polaznika. Pozitivno utječe na aerobne kapacitete, ravnotežu, brzinu reakcije, utječe na otkucaje srca u mirovanju i krvni tlak. Kroz učenje i igru, utječemo i na mentalnu oštrinu i aktivnost te izbjegavamo socijalnu izoliranost polaznika.


FOTOALBUM
6. 7. 2021.
 
Dani Erasmusa
Od 30. godišnjice Erasmus+ programa naovamo tijekom mjeseca listopada diljem Europe organiziraju se različita događanja koja imaju za cilj komunicirati lokalnoj zajednici i široj javnosti europske vrijednosti, prednosti mobilnosti, kao i rezultate projekata realiziranih kroz Erasmus+ program (kao što je i projekt TK Chromos “Tennis for Seniors”!). Prošle godine organizirano je ukupno 3,995 događanja u 53 zemlje. Ove godine, zbog pandemije većina događanja odvijala se on-line, međutim u TK Chromos 17. listopada organizirano je finale prvog dijela programa Tennis for Seniors, nakon čijeg završetka je uslijedilo druženje polaznika programa i trenera, uz pridržavanje propisanih higijenskih mjera. Druženje je, kao što se može vidjeti iz fotografija, prošlo u sportski prijateljskoj i opuštenoj atmosferi!
FOTOALBUM
27. 10. 2020.