NOVOSTI

 
 

Na TK Chromos obilježen Europski tjedan sporta
Na TK Chromos obilježen Europski tjedan sporta
U okviru Europskog tjedna sporta, danas 29.9. na TK Chromos održan je završni turnir seniora – učesnika u Erasmus + Sport programu Tennis for Seniors pod geslom „Prolazi sve, ali tenis ne!“ Nakon turnira podijeljene su diplome najuspješnjima i organiziran roštilj za sve učesnike!

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put. Ove godine Europski tjedan sporta započeo je 23. rujna i traje do sutra, 30. rujna. Kao i prethodne godine, u sklopu ovog europskog događaja organiziraju se razne aktivnosti diljem Europe, a seniorski turnir učesnika u Erasmus+ Sport projektu na TK Chromos jedan je od njih.

Tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. ETS ruši stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem sportu. Okuplja pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Europski tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

Više informacija o drugoj fazi aktivnosti, današnjem završnom turniru i druženju te o impresijama učesnika moći ćete pronaći tijekom narednog tjedna na našoj web stranici.

Da se podsjetimo završetak prvog dijela projektnih aktivnosti simbolično je proslavljen na danima Erasmusa, odnosno 17. listopada 2020. uz dodjelu diploma i druženje..

Ne smijemo zaboraviti spomenuti naša četiri partnera na projektu (Dejan Malić Tennis Academy iz Njemačke, KLC Tennisschule Skugor iz Austrije, TK Domžale iz Slovenije te Udruga građana Tenis klub Međugorje iz BiH) i uskoro ćemo objaviti više informacija i fotografija o aktivnostima prve i druge faze koje su oni proveli.

Zajedničko svim klubovima je da su aktivnosti prve i druge faze izazvale podjednako zanimanje učesnika što dovoljno govori o njihovom interesu i volji da se nastave rekreativno baviti tenisom.

Prolazi sve, ali tenis ne!


FOTOALBUM
29. 9. 2021.