NOVOSTI

 
 

Informativni dan o Erasmus+ Sport programu
Informativni dan o Erasmus+ Sport programu
Više od stotinu sudionika prisustvovalo je 7. Info danu o Erasmus+:Sport programu 2020. koji se održao u Zagrebu prošle srijede. Informativni dan otvorio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak, a predstavnici Europske komisije, Yves de Lostecque (voditelj odjela za sport) i Agata Dziarnowska predstavili su politike i prioritete sporta u okviru Europske unije. Između ostalih, panelu je prisustvovala i predstavnica projekta našeg kluba („Tennis for Seniors“ u kategoriji malih suradničkih partnerstava koji započinje u travnju 2020. i o čijem tijeku ćemo vas nastaviti izvještavati).

Više u nastavku.

 

Cilj Informativnog dana bio je prezentiranje mogućnosti Erasmus+: Sport programa kroz upoznavanje sudionika sa pravilima za podnošenje prijedloga. Također tijekom panel rasprave s voditeljima projekata sudionici su mogli steći bolji uvid u pripremu i provedbu projekata. Između ostalih, panelu je prisustvovala i predstavnica projekta našeg kluba („Tennis for Seniors“ u kategoriji malih suradničkih partnerstava koji započinje u travnju 2020. i o čijem tijeku ćemo vas nastaviti izvještavati). Panelisti su bili (prikazani na gornjoj slici slijeva na desno): Rubes Levada (Klub plivanja s perajama Komet), Dunja Bračun (Hašk Mladost), Azra Sulejmanpašić (TK Chromos), Kristina Družinec (Hrvatski Paraolimpijski odbor).

Prezentirani su i odabrani primjeri dobre prakse (kao što je npr. projekt Teakwondo kluba Jastreb (projekt „Sports education for a new life“, projekt inkluzije izbjeglica kroz sportske aktivnosti).

Kako Erasmus + Sport program nije jedini EU program koji financira sport, predstavljene su i mogućnosti financiranja kroz druge EU natječaje.

Hrvatska je u 2019. godini sa 20 odobrenih projekata (od ukupno 56 prijavljenih) zauzela 2. mjesto u Europi po broju odobrenih projekata u Erasmus +: Sport programu. Ispred Hrvatske bila je samo Italija sa 51 projektom. Ova činjenica dokaz je da hrvatskom sportu ne nedostaju kvalitetne ideje i projekti.

Više o Erasmus + Sport programu možete saznati na:

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/actions/sport_en

i

https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/erasmus-/erasmus-sport/.

10. 3. 2020.