NOVOSTI

 
 

Teniskom klubu Chromos je odobren Erasmus+ SPORT projekt – Tenis za starije osobe
Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da je TK Chromos odobren Europski projekt pod nazivom Tenis za starije osobe iznad 55 godina. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+ u iznosu od 60.000,00 eura. TK Chromos je koordinator Tenis za starije osobe projekta u sklopu kojega će se tijekom 24 mjeseca program TK Chromosa provoditi i u zemljama partnerima:
  1. Dejan Malic Tennis Academy; Njemačka
  2. Udruga građana Tenis klub Međugorje; Bosna i Hercegovina
  3. Teniski klub Domžale; Slovenija
  4. KLC Tennisschule Škugor; Austrija
Sport i sportske aktivnosti su zdravi i poželjni, ali treba biti oprezan kada su u pitanju osobe starije dobi, odnosno osobe iznad 55 godina. Starije osobe će prolaziti teniski program kroz 6 mjeseci pod vodstvom educiranih trenera. Tijekom provedbe programa pratit će se rezultati, te tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje starijih osoba. Osim provedbe sportskog programa promovirat će se tjelesna aktivnost i zdravi način života u sklopu Europskog tjedna sporta. Tijekom projekta predviđeni su međunarodni sastanci na lokacijama provođenja projekta kako bi voditelji projekta i njihovi partneri razmijenili iskustva u radu sa starijim osobama te na taj način dodatno unaprijedili svoje programe.

Sve informacije o tijeku provedbe projekta moći će se pratiti na web stranici www.tk-chromos.hr te ćemo Vas redovito obavještavati i putem društvenih mreža.

10. 3. 2020.